BIEBLO: boekentips voor kinderen (6 t.e.m. 11 jaar)

bieblo.jpg

Zoek je een leuk boek? Weet je niet goed wat kiezen? BIEBLO geeft tips uit het aanbod van de bib van Arendonk!

Open BIEBLO hieronder of op de pc in de jeugdafdeling van de bib. Je krijgt verschillende afbeelden te zien: fantasie, dieren, sport, ....  Kies wat bij jou past. Op het einde krijg je 8 boekentips die horen bij jouw interesses en leeftijd. Staat er tussen de 8 leestips toch geen boek dat je aanspreekt? Probeer het nog een keer. Handig toch!?

Hoe werkt het?

1. Surf naar BIEBLO en geef je leeftijd op.
  2. Kies afbeeldingen die bij jou passen. Vind je de afbeelding leuk? Swipe naar rechts (of klik op groen). Niks voor jou? Swipe naar links (of klik op rood).
  3. Je krijgt meteen 8 boeken die bij jou passen! Klik ze aan en je komt meer te weten.
  4. Welk boek kies je?

Ken je BOEKENZOEKER al? (0 tot 18 jaar)

BOEKENZOEKER.jpg
  • Boekenzoeker is vernieuwd.
  • www.Boekenzoeker.be is een online zoekmachine die je persoonlijk leesadvies biedt op basis van je eigen interesse, hobby of stemming.
  • Aan de hand van vijf zoekcriteria, die makkelijk te combineren zijn, geeft Boekenzoeker je boekentips op maat. Je zoekt op leeftijd, soort boek, thema, dikte en extra (zoals bijvoorbeeld verfilmde boeken of klassiekers).

Het is ook mogelijk om fragmenten uit de boeken te lezen en zelfs te beluisteren (onze bibliotheek een link heeft met luisterpuntbibliotheek). Je kan een score geven aan een boek, commentaar posten of het boek delen met anderen. Favorieten sla je makkelijk op in een lijstje waarmee je naar jouw boekhandel of bibliotheek kan trekken. Nieuw is ook dat je bij elk boek meteen kan checken of het in de catalogus van een bibliotheek uit je buurt zit. Super toch!

Start je zoektocht naar jouw boek op www.Boekenzoeker.be

3 leestips: voorlezen, voorlezen en voorlezen.

Je kan er nooit vroeg genoeg mee beginnen.
Je kan er nooit te laat mee stoppen.
En je kan het nooit te veel doen.

Het belang van voorlezen kan en mag niet onderschat worden. Het is immers meer dan een leuk tijdverdrijf, zo blijkt uit verschillende onderzoeken.

Voorlezen draagt bij tot een beter taalgevoel en taalbegrip. Kinderen leren ook beter luisteren en trainen hun concentratievermogen. Door voor te lezen, prikkel je de fantasie van een kind. Het moedigt hem of haar aan om beelden bij een verhaal te verzinnen, zich de personages voor te stellen en – wie weet – ook verder te fantaseren.

Voorlezen – in welke taal dan ook - is een uitstekende manier om leesplezier door te geven aan een kind. Als een kind goede herinneringen aan voorleesmomenten koppelt, is de kans groter dat het ook later het plezier van lezen en voorlezen ontdekt.

Welk boek uit onze catalogus wil jij voorlezen aan .... ?

Bladwijzers met voorleestips:

Bladwijzers_voorleestips_foto.jpg