Volledig mobiel

foto van mobiel gebruik site B

Je kan overal snel en makkelijk via je smartphone of tablet doorheen de catalogus bladeren. Of je kan van thuis uit eenvoudig je ontleningen verlengen of werken reserveren.

 

 

 

Is het er of is het er niet?

In de catalogus verschijnt de beschikbaarheidsinformatie van een boek of ander werk. Vanuit de resultatenpagina klik je door naar de detailpagina van een werk. Bovenaan rechts zie je in één oogopslag een samenvatting van de beschikbaarheid en lager op de pagina de gedetailleerde informatie.

screenshot samenvatting beschikbaarheid

 

Typ een zoekterm en kies eventueel uit de suggestielijst, als je maar een deel van de auteursnaam of titel kent helpt de catalogus je verder. De suggesties zijn onderverdeeld in handige rubrieken.

screenshot autocomplete

 

Filter je zoekresultaten

Krijg je veel resultaten bij een zoekopdracht, dan kan je via de opties bovenaan verder verfijnen en filteren. Wil je enkel boeken en geen tijdschriftartikels, klik dan op 'Materiaal' en vink de gewenste optie(s) aan. Op dezelfde manier kan je ook een onderscheid maken in werken voor kinderen of volwassenen, of items zoeken in een bepaalde taal. Je kan al deze filters ook naar hartenlust combineren!

screenshot filters

 

Reserveren

Eerst moet je je 'Aanmelden bij mijn bibliotheek' op de startpagina en dan kan je een boek of ander werk reserveren.

Als er meerdere edities beschikbaar zijn, dien je in een volgend scherm een keuze te maken.

screenshot reserveren

 

Verlengen

Eerst moet je je 'Aanmelden bij mijn bibliotheek' op de startpagina en dan kan je een boek of ander werk verlengen.

Via de startpagina kan je ook verlengen via de snelknop. Makkelijk, ook op je smartphone!

screenshot homepagina - MB knop

 

Je ontleningen

Weet je niet meer precies welke boeken je kinderen of partner allemaal ontleend hebben en wanneer ze weer binnen moeten? Via het overzicht van de ontleningen, aangevuld met coverfoto's, kan je ze snel bij elkaar zoeken.

 

Altijd op de hoogte

De website is jouw vertrekpunt voor al je bibnieuws. Hier ontdek je nieuwe aanwinsten, digitale themalijsten, interessante activiteiten, leuke weetjes, en nog veel meer.