Junior Journalist 2020

Al meer dan 35 jaar organiseren Davidsfonds vrijwilligers in samenwerking met de bibliotheken in heel Vlaanderen en Brussel de schrijfwedstrijd Junior Journalist. Dit jaar namen 320 leerlingen van de Arendonkse basisscholen deel aan de 36ste editie

poster

In november kropen de leerlingen van het 5de en 6de leerjaar in hun pen om rond het thema 'schatten' verhalen neer te schrijven. Uit de 320 verhalen werd 32 verhalen geselecteerd en doorgestuurd naar een jury.

Prijsuitreiking

Op 25 januari 2021 werden de genomineerden bekendgemaakt en werden alle junior journalisten bedankt voor hun inzet en creativiteit. De jury had mogen genieten van prachtige, grappige, spannende en bijzondere verhalen. Het was geen gemakkelijke taak, want er zat heel wat schrijverstalent onder de deelnemers.

Het was een spannend moment en diploma's, boekenbonnen en schrijfboeken werden met veel fierheid in ontvangst genomen. Dikke proficiat allemaal!

Laureate

Met haar verhaal 'Het geheim van schatten' werd Hanne Spoormans van basisschool Sint-Jan de Arendonkse laureate van de Junior Journalistenwedstrijd 2020.

juniorjournalist 2021

Haar verhaal zal nu doorgestuurd worden naar een Vlaamse jury, die later op het jaar een Vlaamse winnaar zal aanduiden. 
Het is dus nog even spannend afwachten voor Hanne!

Podcast 

Het verhaal van Hanne en de 5 verhalen van de andere winnende junior journalisten zijn te beluisteren via deze link. Kruip lekker knus in je zetel, steek je oortjes in en laat je meenemen in de wondere wereld van 'schatten'. 

Veel luisterplezier!