JEUGDBOEKENMAAND 2021

Van 1 tot 31 maart was het de 50ste editie van de Jeugdboekenmaand, een campagne van Iedereen leest voor kinderen tussen 3 en 15 jaar.  Met de slogan 'Lezen is een feest' werd dit jaar het lezen uitgebreid gevierd.

jbm

Boekenlied

Voor deze feesteditie maakte Kapitein Winokio het boekenlied. Je krijgt meteen zin in nog meer boeken!


Digitaal aanbod voor thuis en op school

Vorig jaar werd naar aanleiding van Corona door Iedereen leest een jeugdboekenmaand-youtube gelanceerd. Hier vind je filmpjes waarin auteurs en illustratoren voorlezen, vertellen, teken- en knutseltips geven, live illustreren ... Ben je als mama, papa, juf of meester nog op zoek naar digitaal aanbod voor de jeugdboekenmaand, ga dan zeker eens een kijkje nemen. Ook de voorbije jeugboekenmaand zijn er nog nieuwe filmpjes geplaatst. Je kan op een leuke manier nieuwe boeken ontdekken en zo de kinderen goesting geven om meer te lezen. 

Een nieuwe podcast 

Voor de 50ste verjaardag van Jeugdboekenmaand mocht het wat meer zijn. Daarom maakte Iedereen Leest en podcast. In vijf afleveringen gaat gastvrouw Annelies Moons (Radio 1) samen met verschillende gasten op zoek naar antwoorden op enkele prangende vragen rond jeugdliteratuur, lezen en leesplezier. De eerste aflevering staat nu online!

podcast : aflevering 1: waarom lees je? Met Michael De Cock, Winny Ang en Majo de Saedeleer.

podcast: aflevering 2: zijn boeken met prenten altijd leuker? Met Stefan Boonen, Melvin, Marita Vermeulen en André Sollie.

podcast: aflevering 3: waarom lezen kinderen graag reeksen? Met Johan Vandevelde, Sofie Van Sande en Els Beerten.

podcast: aflevering 4: Lezen kinderen anders dan grote mensen? Met Joke van Leeuwen, Catuja Luna Beunen en Bart Moeyaert.

Miniatuurvoorbeeld

Veel kijk- lees- en feestplezier!

Meer info op www.jeugdboekenmaand.be