Waarom lid worden?

Iedereen is welkom in de bibliotheek van Arendonk. Je moet geen lid zijn om kranten en tijdschriften te lezen of om ter plaatse boeken en andere materialen te bekijken. Als je materialen wil lenen moet je wel lid worden. Leden én ook niet-leden mogen gratis gebruik maken van de publiekscomputers in de bibliotheek.

Je kunt tot tien materialen tegelijk lenen.

De leentermijn is drie weken.

 

Hoe lid worden?

Je kunt lid worden bij de onthaalbalie in de bibliotheek. Bij voorkeur gebruikt de bib hiervoor jouw elektronische identiteitskaart (e-ID) mee. Jouw identiteitskaart wordt nu ook jouw bibliotheekpas. Heb je geen elektronische identiteitskaart dan ontvang je een bibliotheekkaart als lenerspas.

Scholen kunnen kiezen voor een klaskaart of een individuele lenerspas per kind. Kinderen met een eigen lenerspas op school kunnen die ook gebruiken als ze met hun ouders naar de bib komen. 

 

Hoeveel kost het?

Tot 18 jaar: gratis

Vanaf 18 jaar: 5 euro per jaar

Gratis voor klassen, leerkrachten en Arendonkse instellingen. 

Houders van een Vrijetijdspas betalen 2,5 euro. 

 

Identiteitskaart (e-ID) als lidkaart

De bibliotheek gebruikt jouw elektronische identiteitskaart (e-ID) als lidkaart. De bib heeft beperkte toegang tot de gegevens op de chip. Je naam, adres en leeftijd worden automatisch overgenomen in het bibliotheeksysteem.

Meld adreswijzigingen altijd in de bib. Dat kan bij de balie of door je aan te melden bij Mijn Bibliotheek (via deze link of via de blauwe knop rechts bovenaan op elke pagina).