Livre
Néerlandais

Reizen Waes Vlaanderen

Tom Waes (auteur), Sophie Allegaert (auteur)
Uitgave bij het gelijknamige Vlaamse tv-reisprogramma met verhalen in woord en beeld over de bezochte plaatsen, mensen en locaties in Vlaanderen, met tips om te logeren, eten en doen.
Titre
Reizen Waes Vlaanderen
Auteur
Tom Waes Sophie Allegaert
Langue
Néerlandais
Éditeur
Antwerpen: Manteau, 2021
189 p. : ill.
Note
Verhalen gebaseerd op de gelijknamige TV-reeks op Eén
ISBN
9789022337363 (paperback)

Commentaires

In het coronajaar 2020 reisde de bekende Vlaamse acteur, televisiepresentator en -regisseur Tom Waes (1969) door zijn eigen land. Hij ontdekte heel wat voor hem onbekende plekjes in de provincies West-Vlaanderen (plus een stukje Frans-Vlaanderen), Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant en het Brussels gewest. Zijn impressies zijn in sterke mate verweven met ontmoetingen met karakteristieke bewoners van o.a. Heuvelland, Ieper, Waasmunster, Kasterlee, Sint-Truiden, Landen, Maalbeek, de Marollen en vele andere plaatsen. Het boek is levendig opgezet met korte verhalen, vele foto's en afbeeldingen (in kleur en zwart-wit) en routekaarten van de bezochte plekken. Ten slotte zijn er enkele suggesties per provincie om te logeren, te eten en te doen. Het boek volgt min of meer de routes van het gelijknamige televisieprogramma*.

À propos de Tom Waes

Tom Waes, né le 7 novembre 1968 à Merksem (district d'Anvers, Belgique), est un animateur, réalisateur, acteur et chanteur belge. Surtout connu pour la présentation ou sa participation à des programmes télévisés tels que Tragger Hippy, Het Geslacht De Pauw, Tomtesterom, Reizen Waes, De Slimste Mens ter Wereld, Wauters vs. Waes, il est également l'acteur principal de la série Undercover diffusée sur Netflix. En dehors des écrans, il est l'un des ambassadeurs de l'ONG Sea Shepherd.

Biographie

Filmographie

Cinéma

Télévision