Daisy-luisterboeken

Wil jij graag een spannend, grappig, leuk,... boek lezen net zoals je klasgenoten, maar gaat het lezen niet zo gemakkelijk? Wissel je woorden en letters soms van plaats, vraagt het veel energie om al die dansende letters te lezen of zijn sommige woorden te moeilijk om zelf te lezen? Dan kan een daisy-luisterboek een hulpmiddel zijn voor jou

Wat is een Daisyboek?

Dit is een gewoon boek dat van A tot Z is ingelezen en dat jij kan beluisteren terwijl je het boek leest. De inlezers zijn vrijwilligers met een aangename stem, maar ook auteurs lezen geregeld hun eigen boeken in. Zo'n bijzondere band met de schrijver heb je alleen bij een luisterboek

Je kan: 

  • een stukje opnieuw beluisteren
  • de voorleessnelheid zelf bepalen
  • stoppen en weer herbeginnen
  • een bladwijzer plaatsen
  • ...

Veel van de boeken die je in de bib vindt, bestaan in Daisyvorm.

Anderslezen-app

Ken jij de anderslezen-app al? Met deze app maak je GRATIS in een handomdraai een daisyspeler van je tablet of smartphone. Stream je favoriete luisterboeken of download ze, zodat je kan lezen waar en wanneer je maar wil. De app is zowel voor Android- als iOS-toestellen beschikbaar.

Download de anderslezen-app in de Play store (Android)
Download de anderslezen-app in de App store (iOS)

Hoe navigeer ik door de Anderslezen-app?

Bekijk dit filmpje

Daisyboeken beluisteren via mijn bib? Hoe werkt dit?

1. Een bibliotheekmedewerker schrijft je in voor Daisy-online

2. Je krijgt een pasje met je lenersnummer mee naar huis. Daarmee log je in op de anderslezen-app en op Mijn luisterpunt. Je geboortedatum is je wachtwoord. 

3. Klik in Mijn luisterpunt op 'Nieuwe opzoeking' en zet tot maximaal 5 Daisyboeken tegelijk op je boekenplank. De bibliotheek kan dit ook voor jou doen.

4. Lezen maar! Je kan de Daisy-online-boeken op je smartphone of tablet lezen met de gratis anderslezen-app. Geen smartphone of tablet? Lees je Daisyboeken op je computer. Hier kan je gratis software terugvinden.

Vanaf nu kun je DAISY-boeken meteen aanvragen in de anderslezen-app!

voor meer uitleg kijk naar dit filmpje

Ik haat lezen!

ik haat lezen

Luisterpunt heeft speciaal voor kinderen en jongeren voor wie lezen een uitdaging is de website 'Ik haat lezen' opgericht. 
Ga zeker eens een kijkje nemen! Kinderen en jongeren vinden er tips op hun maat, maar ook ouders en begeleiders kunnen er heel wat informatie terugvinden over hulpmiddelen om kinderen met een leesbeperking toch aan het lezen te krijgen.

Op de website kan je 2 webinars terugvinden over Daisy-luisterboeken (met focus op de Anderslezen-app) en ADIBoeken (digitale versies van de schoolboeken) voor kinderen en jongeren met een leesbeperking. 

Bekijk de webinars:


Nog vragen?

Neem contact op met de bibliotheek of kom even langs.
We helpen je graag verder!

Veel lees- en luisterplezier!

 

luisterboek