Boek
Nederlands

Logboek van tot nu toe onbekende dieren

Sylvia Weve (auteur)
+1
Logboek van tot nu toe onbekende dieren
×
Logboek van tot nu toe onbekende dieren Logboek van tot nu toe onbekende dieren

Logboek van tot nu toe onbekende dieren

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Wist je dat de Aranea Mater, ook wel Moederspin genoemd, haar web niet spint maar breit? En ken je de rode Viervlaktortel of de Bengaalse Sproeier? Lees van alles over deze bijzondere dieren en nog ruim twintig andere wezens in dit oude logboek, gevonden in Ootmarsum. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Fabeldieren
Titel
Logboek van tot nu toe onbekende dieren / tekst en illustraties Sylvia Weve
Andere titel
R. Laurence van Heden tot Elders : logboek van tot nu toe onbekende dieren
Auteur
Sylvia Weve
Taal
Nederlands
Uitgever
[Hoorn]: Uitgeverij Hoogland & Van Klaveren, 2018
[50] p. : ill.
ISBN
9789089672629 (hardback)

Besprekingen

Heerlijke uitgave van een in de Koggelsteeg in Ootmarsum gevonden logboek met een verzameling onbekende dieren. Gelukkig heeft de (illustere) auteur/illustratrice het materiaal opgeknapt en het voor ons 21e-eeuwse lezers ter beschikking gesteld, zoals ze in de tekst op de achterflap beweert. Want het leven zou er volstrekt anders uitzien als we geen kennis hadden kunnen nemen van de Aves Triangulum Ruber (De rode Viervlaktortel) of de Bengalus Hortus Pluvia (De Bengaalse Sproeier). Vierentwintig imaginaire diervariaties zijn nu van de mist van het grote vergeten gered. Kinderen zullen met een glimlach kennis kunnen nemen van hun verschijningswijze, gedrag, leefgebied, bijzondere gewoonten, familie en liefdesvoorkeuren. Niets menselijks en niets materialistisch is deze lieve dieren vreemd. Ze zijn realistisch, kleurrijk, pseudowetenschappelijk geclassificeerd getekend en beschreven. Elk dier wordt gepresenteerd in korte hoofdstukken van twee naast elkaar gelegen pagina’s. Nil nisi opti…Lees verder

Over Sylvia Weve

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Frank van Oortmerssen

Sylvia Weve (Utrecht, 28 mei 1954) is een Nederlandse illustrator.

Biografie

Weve is geboren in Utrecht maar groeide op in Roosendaal. In 1976 voltooide zij haar opleiding aan de Academie voor beeldende kunsten Arnhem (afdeling grafische vormgeving). Sinds 1978 woont zij in Amsterdam.

Na voor diverse kranten en tijdschriften te hebben gewerkt, verscheen in 1980 het eerste door haar geïllustreerde kinderboek, Een noom op school. Inmiddels heeft zij meer dan tweehonderd voornamelijk kinderboeken geïllustreerd en talloze tekeningen gemaakt voor onder andere de Volkskrant, Playboy, Opzij, Vrij Nederland, het Holland Festival, en Milieudefensie. Van 1986 tot 1993 was zij als docent illustratieve vormgeving verbonden aan de Academie voor beeldende kunsten Arnhem.

Bij uitgeverij Hillen verscheen in 2006 Kip en ei, het eerste prentenboek waarvoor Sylvia Weve ook de tekst schreef. In …Lees verder op Wikipedia