Boek
Nederlands

Zoek!

Saskia Halfmouw (auteur)
+1
Zoek!
×
Zoek! Zoek!

Zoek!

Saskia Halfmouw (auteur)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Twee honden gaan op speurtocht naar hun verdwenen botten. Steeds meer honden sluiten zich bij de zoektocht aan. Help je zoeken naar de dief? Onderweg zijn heel wat aanwijzingen te vinden. Groot tekstloos prentenboek met vrolijk gekleurde zoekplaten. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Honden
Titel
Zoek!
Auteur
Saskia Halfmouw
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2020
[24] p. : ill.
ISBN
9789025877811 (hardback)

Besprekingen

Twee honden ontdekken dat hun botten, die ze hebben begraven in het park, weg zijn. Ze volgen het geurspoor en op elke pagina sluit een nieuwe hond aan. Als ze uiteindelijk ontdekken wie de dief is, blijken de papegaai, krijttekeningen en ballen op elke pagina ermee te maken te hebben. Een verhalend zoekboek zonder woorden waar veel in te beleven is. Slechts een aantal regels tekst voor in het boek nodigen uit om goed te kijken naar de aanwijzingen. Naast de zoekende honden, staat het vol met honden met een op hen lijkend baasje. Over iedereen is wel een eigen verhaal te verzinnen. Het hele boek ademt de liefde voor honden uit met een boekwinkel vol hondenboeken, een bioscoop met hondenfilms en een hondenexpositie in een galerie. Maar op elke pagina kijkt ook een poes op veilige afstand naar de drukke hondenwereld. Na het succesvolle ‘Zaterdag’ (Sardes Leespluim) is dit het tweede kijk- en zoekboek van Saskia Halfmouw dat uitnodigt om gesprekjes te voeren en eigen verhalen te verwoord…Lees verder

Zoek

Honden, in al hun groottes en diktes, met of zonder baasjes, komen uitvoerig aan bod in dit boek. Toch blijft het op de eerste plaats een kijk- en zoekboek. Er worden geen specifieke zoekopdrachten gegeven, alleen de eerste bladzijde geeft een kort stukje tekst en uitleg over wat er gaat gebeuren en waar je kunt op letten bij het bekijken van dit boek. Je volgt twee honden op hun speurtocht naar hun twee beenderen. Ze doorkruisen hiervoor gans de stad om terug te eindigen waar ze vertrokken waren.Je moet geen liefhebber van honden te zijn om dit boek lief te hebben. Je hoeft zelfs niet graag te lezen. Enkel je ogen laten werken en je fantasie gebruiken. Het is een boek dat je in je eentje meerdere malen achter elkaar kunt bekijken. Of je kan er gezellig met anderen zoekspelletjes in spelen. De illustraties zitten boordevol humor en leuke details, zowel voor jongere als oudere kinderen. Ik denk daarbij aan de uitdrukking ‘zo baasje zo hond’ of de vijandige kat-hon…Lees verder

Over Saskia Halfmouw

Saskia Halfmouw (Den Haag, 3 april 1968) is een Nederlands illustratrice.

Levensloop

Jeugd en opleiding

Saskia Halfmouw werd geboren in Den Haag en groeide op in Ede. Na haar middelbare school studeerde zij grafische vormgeving aan het ArtEZ in Arnhem.

Loopbaan

Halfmouw debuteerde in 1993 haar boek Van huilen krijg je dorst van Anke Kranendonk. Hierna ging zij werken als fulltime illustratrice. Ze werkten onder meer samen met de schrijvers Paul Biegel, Mieke van Hooft, Thijs Goverde, Chris Winsemius en Rom Molemaker. Later ging zij ook illustraties maken voor de boeken van Henk Hardeman, Vivian den Hollander, Anna Woltz en Leny van Grootel. Ook maakte ze illustraties voor de boekenserie Foeksia van Paul van Loon. De verhalen gaan vooral over humor en sprookjes.

Bibliografie

Dit …Lees verder op Wikipedia