Boek
Nederlands

Van je ras, ras, ras, twee voetjes in een plas

Riet Wille (auteur), Ingrid Godon (illustrator)
+1
Van je ras, ras, ras, twee voetjes in een plas
×
Van je ras, ras, ras, twee voetjes in een plas Van je ras, ras, ras, twee voetjes in een plas

Van je ras, ras, ras, twee voetjes in een plas

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Een jongen is trots op zijn nieuwe sandalen, een jongetje waggelt als een eend op zijn zwemvliezen en een meisje geniet van haar zachte pantoffels na het bad. En hoeveel teentjes tel je aan je voeten? Vierkant hardkartonnen prentenboek met rustige, eenvoudige kleurenillustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Onderwerp
Schoenen
Titel
Van je ras, ras, ras, twee voetjes in een plas
Auteur
Riet Wille
Illustrator
Ingrid Godon
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2019
[16] p. : ill.
ISBN
9789462914131 (hardback)

Besprekingen

Vierkant hardkartonnen prentenboekje met afgeronde hoeken over schoenen en voetjes. Steeds twee pagina’s met een illustratie van opvallend diverse kinderen (Aziatisch, kroeshaar, rood haar, een jongetje met een bril) en een toepasselijk vierregelig versje in aabb-rijmschema. Het laatste versje is vijfregelig met het schema aabcb. De sluiting van een sportschoen maakt een krsss krsss krsss geluid en je voetjes blijven droog als je laarsjes aan hebt en dan in een plas danst. Pantoffeltjes zijn lekker zacht na het bad en hoe komt dat gat in die sok? Ik heb 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 teentjes en ze worden allemaal mooi roodgelakt. Nieuw peuterboekje van Riet Wille, die de versjes schreef, en illustrator Ingrid Godon, die de kleurrijke eenvoudige illustraties maakte). Mooie, rustige vormgeving met veel witruimte en tekst in afwisselend blauw of rood gedrukt. In dezelfde uitvoering verscheen ook '1, 2, 3, 4 geen hoedje van papier'*. Samen kijken en rijmen met peuters vanaf ca. 1,5 jaar.

Over Riet Wille

Riet Wille (Gent, 9 april 1954) is een Belgische schrijver van kinderboeken.

Leven

Wille groeide op in een gezin van bloemisten, waar haar liefde voor de natuur ontstaat. Ze wilde iets doen met kinderen en taal, daarom studeerde ze logopedie in Gent en daarna neurolinguïstiek aan de VUB. Als logopediste ging ze werken met jonge kinderen met een ontwikkelingsachterstand en ontdekte de wereld van de kinderpoëzie.

Later ging ze kinderboeken schrijven. Ze schrijft vooral voor beginnende en moeilijke lezers, kinderpoëzie en liedjesteksten.

Werk

In 1984 debuteert Wille met een bundel versjes met als titel Zuurtjes en zoetjes. Later combineert ze haar schrijverschap met een parttime als logopediste op een school voor kinderen met leermoeilijkheden. Ze schrijft tal van boeken voor beginnende lezers en kinderen met leesproblemen. In deze boeken hecht ze veel belang aan de interactie tusse…Lees verder op Wikipedia

Suggesties