Boek
Nederlands
Kolibrie wil graag verstoppertje spelen met Krokodil. Maar die vindt het vogeltje maar een ‘klein opdondertje’. Toch laat hij zich overhalen. Krokodil vraagt aan alle dieren of ze zijn kleine vriendje hebben gezien. Prentenboek met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Verstoppertje
Titel
Zoek mij!
Auteur
Natalie Louis-Lucas
Illustrator
Kristien Aertssen
Vertaler
Siska Goeminne
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Cherche-moi!
Editie
1
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2015
[28] p. : ill.
ISBN
9789462910157 (hardback)

Besprekingen

'Krokodillo, wil je met me spelen?' vraagt Kolibri. 'Nee. Jij bent veel te petieterig!' Toch laat Krokodillo zich verleiden om verstoppertje met Kolibri te spelen. Dan begint ook voor de lezer het zoekspel. Op elke dubbele bladzijde zit Kolibri ergens verstopt, en vraagt Krokodillo aan een ander dier of die Kolibri heeft gezien. Maar hij ziet hem pas weer als Kolibri vindt dat het nu zijn beurt is om zich te verstoppen. Hoewel het omslag een verrassende afloop belooft, stelt het eind teleur. Kolibri gaat op zoek, maar Krododillo is nu ook voor de lezer nergens te zien. Jammer, want verder biedt dit prentenboek volop visuele verrassingen. Het bos met zijn grillige vormen en verschillende tinten paars, blauw en groen biedt allerlei verstopplekjes voor het kleurige vogeltje. Ook zijn er veel grappige details, zoals zes kleine konijntjes die zich verstoppen voor hun mama en het gewei van mevrouw hert dat naadloos lijkt over te gaan in de takken van de bomen op de achtergrond. Kolibri zit …Lees verder

Zoek mij!

Kolibrie daagt zijn vriendje Krokodilo uit om hem te zoeken. Kolibrie kan zich zo goed verstoppen dat het voor de kijker ook een leuk spel is om hem tussen de bomen te ontdekken. Telkens roept de krokodil de hulp in van andere dieren. Wanneer ze vragen hoe Kolibrie eruit ziet, maakt Krokodilo een grappige opmerking over een typische eigenschap van Kolibrie. Deze heeft er het grootste plezier in dat Krokodilo hem niet kan vinden en het boek eindigt ermee dat Krokodilo zich op zijn beurt mag verstoppen.

Een klassiek thema met het herkenbare repetitieve scenario maar hier zijn zowel de illustraties als de tekst best geslaagd. Het zijn leuke grappige prenten in aangename pasteltinten. De dieren zijn heel expressief en accentueren de humor. Een prentenboek dat uitnodigt door zijn vrolijkheid.


Suggesties