Boek
Nederlands

Even stil : bidden met kinderen

Myrjam De Keyser (auteur), Stef Desodt (auteur), Iny Driessen (auteur)
+1
Even stil : bidden met kinderen
×
Even stil : bidden met kinderen Even stil : bidden met kinderen
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Bundel gebeden, gerangschikt rond bepaalde thema's, om samen met kinderen te bidden. Geschreven vanuit een rooms-katholieke achtergrond. Vanaf ca. 3 jaar.
Bevat
Dl. 1 : Voor kinderen van 3 tot 5 jaar / Myrjam de Keyser
Dl. 2 : Voor kinderen van 6 tot 8 jaar / Stef Desodt
Dl. 3 : Voor kinderen van 8 tot 10 jaar / Kolet Janssen
Dl. 4 : Voor kinderen van 10 tot 12 jaar / Iny Driessen
Onderwerp
Gebeden
Titel
Even stil : bidden met kinderen
Auteur
Myrjam De Keyser Stef Desodt Iny Driessen Kolet Janssen
Taal
Nederlands
Uitgever
Averbode: Averbode, 2002
4 dl. : ill.
ISBN
90-317-1487-9 90-317-1488-7 90-317-1489-5 90-317-1518-2

Besprekingen

Mensen zijn niet meer zo thuis in het gebed en zijn blij als ze gebeden aangereikt krijgen waar ze iets van zichzelf in vinden. Dat is het geval in deze bundeltjes: de gebeden zijn eigentijds, goed geformuleerd en sluiten aan bij de ervaringen van de verschillende doelgroepen. Daarbij komt de aantrekkelijke vormgeving: handig formaat, frisse kleuren en prettige illustraties van Anne Westerduin. Twee bundels springen er kwalitatief uit: de bundel voor de drie- tot vijfjarigen en die voor de acht- tot tienjarigen. Dat heeft te maken met het feit dat in de bundel voor kleuters een duidelijke verantwoording voor bidden met kleuters te vinden is en dat de gebedsonderwerpen zeer herkenbaar en eenvoudige elementen uit het dagelijkse leven zijn die zowel met de ouders als in de klas hanteerbaar zijn. De bundel voor de acht- tot tienjarigen is van de hand van Kolet Janssen. Ook hier een duidelijke verantwoording van het bidden en opvallend positief een doorbreken van het stereotype God-is-vade…Lees verder
Het boekje bevat 70 gebeden die per categorie zijn ingedeeld. Achter de titel staat tussen haakjes en in kleiner lettertype het onderwerp. Onderaan de pagina's bij een * enkele opmerkingen als leidraad voor de inleiding naar het gebed. Achterin een inhoudsopgave en trefwoordenregister. Deel uit een 4-delige serie, bedoeld als begeleiding van verzorgers/opvoeders/leerkrachten ed. Dit boekje wil een hulp zijn om samen met kinderen van 6-8 jaar te bidden. Minpunt: God wordt me je en jij benoemd, zelfs voor deze doelgroep niet te tolereren. De korte zinnen, eenvoudige woordkeus en onderwerpen zijn zeer geschikt voor genoemde doelgroep. De uitgave is verzorgd qua papiersoort en lay-out. De bundel heeft een harde kaft, voorzien van een illustratie (met dikke zwarte contouren en blauw/oranje tinten) van twee schoolgaande vrienden. Het geheel is gericht op een rooms-katholieke doelgroep.