Boek
Nederlands

De rekenrap

Mirjam Oldenhave (auteur), Rick De Haas (illustrator)
+1
De rekenrap
×
De rekenrap De rekenrap
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De klas van Tobias (ik-figuur) mag de eindmusical verzorgen. Mees Kees bedenkt een leuk alternatief voor de musical, maar dat mag de directrice natuurlijk niet weten. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Schoolleven
Leesniveau
AVI 8, AVI M6, AVI E6
Titel
De rekenrap
Auteur
Mirjam Oldenhave
Illustrator
Rick De Haas
Taal
Nederlands
Editie
Vijftiende, herziene druk
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Ploegsma, 2020
132 p. : ill.
ISBN
9789021680255 (hardback)

Besprekingen

Mees Kees is een stagiair die het allemaal nog moet leren. De klas waar hij invalt, zal aan het slot van het jaar de musical verzorgen. Mees Kees bedenkt een leuk alternatief voor de musical, maar dat mag de directrice niet weten. Daarnaast gaat het gewone schoolleven natuurlijk ook door en bedenkt hij allerlei (rap)spelletjes om moeilijke woorden te leren en om de hoofdbrekens voor hoofdrekenen te lijf te gaan. Derde deel in de serie 'Mees Kees' over de belevenissen van stagiair mees Kees en zijn vrolijke klas. Het verhaal wordt verteld vanuit Tobias (ik-persoon), die helemaal weg is van mees Kees. Het verhaal borduurt voort op de eerdere delen, maar zal voor menig lezer toch weer erg aantrekkelijk zijn. Het taalgebruik is goed aangepast aan de beoogde doelgroep, de personages worden voor in het boek allemaal voorgesteld en de opbouw is duidelijk gestructureerd, waardoor het humoristische verhaal ook geschikt is voor wat oudere minder geoefende lezers. In deze heruitgave is het verha…Lees verder

Over Mirjam Oldenhave

Mirjam Oldenhave (Hengelo (OV), 20 augustus 1960) is een Nederlandse schrijfster van kinder- en jeugdboeken en vanaf 2017 schrijft zij ook voor volwassenen.

Loopbaan

Na haar schooltijd in Nijmegen, waar ze een opleiding tot dramatherapeut volgde, gaf ze tien jaar lang toneellessen op een school voor zeer moeilijk opvoedbare kinderen. Ook speelde ze in het toneelgezelschap Magnolia, dat door het land trok en voorstellingen gaf aan volwassenen. Daarna verhuisde ze naar Amsterdam waar ze een cursus Schrijven voor Kinderen bij Scriptplus volgde. Na vier jaar kwam haar eerste boek uit: Mama!.

Samen met haar vriend is ze pleegouder voor kinderen bij wie het thuis mis is gegaan. Alle kinderen die bij Oldenhave wonen of gewoond hebben, komen wel ergens terug in een van haar boeken.

Oldenhave kreeg een Vlag en Wimpel van de Griffeljury voor Donna Lisa, Mees Kees – De sponsorloop en Mees Kees gaat verhu…Lees verder op Wikipedia