Boek
Nederlands

Hieperdepiep! : feest met theaterlezen

Liesbeth Mende (auteur), Nelleke Verhoeff (illustrator)

Hieperdepiep! : feest met theaterlezen

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Ruim dertig grappige verhalen en enkele moppen over verzonnen feesten en ook bekende feesten zoals een verjaardag, Kerstmis, Suikerfeest, dierendag en carnaval. Om samen met twee tot vier personen voor te dragen, waarbij ieder zijn eigen tekst of rol heeft. Vanaf ca. 7 jaar.
Titel
Hieperdepiep! : feest met theaterlezen
Auteur
Liesbeth Mende
Illustrator
Nelleke Verhoeff
Taal
Nederlands
Uitgever
[Dordrecht]: Uitgeverij De Inktvis, 2020
111 p. : ill.
ISBN
9789075689938 (hardback)

Besprekingen

Dit theaterleesboek verschijnt ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van uitgeverij De Inktvis en heeft als thema feest. De bundel bevat 28 korte verhalen, vijf moppen en vijf verhalen op rijm, die met meerdere kinderen samen (voor)gelezen kunnen worden, als een soort toneelstukje, waarbij elk kind een eigen rol heeft. Ze zijn geschikt voor kinderen van ca. 7 tot 10 jaar. Rond het thema zijn teksten over feesten in de verschillende religies opgenomen maar ook o.a. over een verjaardag, dierendag en Koningsdag. Bij elke tekst, die zo'n drie of vier pagina’s beslaat, staat aangegeven welke rollen er zijn, met de naam en een kleine tekening van de personage. De korte zinnen, de ruime bladspiegel en de vrij grote letter maken het boek ook geschikt voor kinderen die wat moeite hebben met lezen. De grappige kleurentekeningen sluiten goed aan bij de tekst. Achterin staat behalve een gewoon register een overzicht van feesten met data. Maakt deel uit van de nu bijna tiendelige serie 'Applaus…Lees verder

Over Liesbeth Mende

Liesbeth Mende (1975) is een Nederlandse schrijfster van Indonesische afkomst en onder meer bekend van haar debuutroman Afhaalmeisje.

Zij studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht Dramaschrijven. Ze publiceerde in verschillende literaire tijdschriften en won in 2001 de Elle Literatuurprijs waarbij ze werd opgemerkt door een jurylid dat werkzaam was bij De Arbeiderspers. Mende doet mij denken aan de jonge Campert - Maarten 't Hart.

Externe link

  • Website Liesbeth Mende


Lees verder op Wikipedia