Boek
Nederlands

Smakelijk eten!

Jane Foster (auteur)
+1
Smakelijk eten!
×
Smakelijk eten! Smakelijk eten!

Smakelijk eten!

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Kun jij het sap inschenken en de toast smeren voor het ontbijt, en voor het 10-uurtje de banaan schillen en de melk inschenken? En wat kun je eten voor het avondmaal? Hardkartonnen prentenboekje met eenvoudige kleurenillustraties en beweegbare elementen. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Onderwerp
Voeding
Titel
Smakelijk eten! / [tekst en illustraties] Jane Foster
Auteur
Jane Foster
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Let's eat!
Uitgever
Mechelen: Baeckens Books, 2020
[10] p. : ill.
ISBN
9789492616920 (hardback)

Besprekingen

Vijf spreads over de vijf eetmomenten van de dag – ontbijt, lunch, avondeten en twee tussendoortjes – omvat dit hardkartonnen prentenboekje met twee afgeronde hoeken. Links staat tegen een gekleurde pagina met een vaag motief en een korte tekst in heel grote zwarte schreefletters. Belangrijke woorden zijn groter afgedrukt. Het eetmoment wordt benoemd en dan volgt er een uitnodiging aan de lezer om mee te helpen met het klaarmaken van al dat lekkers. Rechts staat het eten afgebeeld in duidelijke illustraties met dikke zwarte omlijningen tegen een contrasterende, egaal gekleurde achtergrond. Iedere keer zijn daar twee dingen te schuiven of om te klappen. De beker sap stroomt bijvoorbeeld vol door een schuifje te bewegen, de banaan wordt gepeld door twee flapjes terug te klappen. Leuk interactief boekje met een aansprekend thema. En daarna aan de slag in de echte keuken! In dezelfde uitvoering verscheen ook ‘Kleed je aan!’*. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Over Jane Foster

Jane Foster kan verwijzen naar:

  • Jane McDowell Foster Wiley (1829–1903), de echtgenote van de Amerikaanse componist Stephen Foster en inspiratie voor diens nummer Jeanie with the Light Brown Hair
  • Jane Foster Zlatovski (1912–1979), een Amerikaans diplomate en vermeend spionne voor Rusland
  • Jane Foster (Marvel), een fictieve superheldin uit de strips van Marvel Comics


Lees verder op Wikipedia