Boek

Wie knipt de tenen van de reus ? : Versjesgroeiboek voor kleuters

Ingrid Godon (auteur), Sylvia Weve (auteur), Kristien Aertssen (auteur)

Wie knipt de tenen van de reus ? : Versjesgroeiboek voor kleuters

Verzameling van 120 gedichten, die meegroeien met het niveau van peuters en kleuters. Voorzien van kleurentekeningen. Voorlezen vanaf ca. 2 tot 7 jaar.
Titel
Wie knipt de tenen van de reus ? : Versjesgroeiboek voor kleuters
Auteur
Ingrid Godon Sylvia Weve Kristien Aertssen Jan Smeekens
Uitgever
Leuven: Davidsfonds /Infodok,
ISBN
978-90-5809-251-9

Besprekingen

Bloemlezing van meer dan honderdtwintig gedichten voor jonge kinderen verschenen in een 'groeiboek'-reeks. Er is werk opgenomen van overwegend bekende jeugddichters. Motto: eenvoudig rijmpje groeit naar echt gedicht. De criteria, gehanteerd bij de selectie uit honderden bundels, zijn: geen bakerrijmpjes, verschenen vanaf 1950 tot heden en geen gedichten die eerder gepubliceerd zijn in tijdschriften en/of tv-programma's. Als leidraad is een onderverdeling gemaakt: drie-vier jaar, vier-vijf jaar en vijf-zes jaar. Deze elkaar overlappende clusters onderscheiden zich door de illustraties, elk van de hand van drie verschillende illustratoren van niveau met een specifieke stijl, variërend van vrolijk gekleurd tot zacht omlijnd in sobere tinten, waardoor het cluster steeds een eigen sfeer krijgt. Ze verbeelden de veelal bekende en 'klassieke' gedichten tot in de kern, wat deze uitgave origineel en bijzonder maakt. De onderwerpen zijn willekeurig en achterin is een lijst trefwoorden opgenomen…Lees verder

Over Ingrid Godon

Ingrid Godon (Wilrijk, 29 augustus 1958) is een Belgische illustrator van kinderboeken.

Leven

Godon heeft geen echte opleiding illustreren gehad. Ze volgde een opleiding etalage aan de Stedelijke voor Schone Kunsten in Lier. Haar leraar, Rik van den Brande (zelf illustrator), stimuleerde haar om in de richting van illustreren verder te gaan.

Werk

Godon begon in 1981 met werken voor schoolboeken en -tijdschriften zoals Dopido. Naar eigen zeggen heeft ze daar het vak geleerd. Ze bleef dit werk ongeveer 20 jaar lang doen. Na een tijdje wilde ze echter meer en kreeg ze geleidelijk aan steeds meer opdrachten voor kinderboeken. Het bekendst is ze ondertussen met haar Nellie & Cezar-boekjes, waar ook tekenfilms van gemaakt zijn.

In 2000 verscheen Wachten op matroos, waarvan Godon het verhaal bedacht had en illustreerde en waar André Sollie de tekst bij schreef. Dit boek beteken…Lees verder op Wikipedia

Suggesties