Boek
Nederlands

Ach, moedertje

Hugo Borst (auteur)
Persoonlijk relaas van de bekende journalist en voetbalcriticus over zijn moeder die dementeert.
Titel
Ach, moedertje
Auteur
Hugo Borst
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Lebowski Publishers, 2017
245 p., [32] p. platen
Aantekening
Gebaseerd op columns die eerder zijn verschenen in AD Magazine
ISBN
9789048838387 (paperback)

Besprekingen

Vervolg op zijn boek 'Ma' (2015)* van de bekende Algemeen Dagblad-columnist over de wederwaardigheden van zijn moeder die Alzheimer heeft en in een verpleeghuis woont. Zijn moeder slaapt inmiddels veel meer, wordt steeds slechter te verstaan en krijgt ook steeds meer moeite met het accepteren van de zorg, zoals hulp bij het aankleden. Op een mooie manier komt ook de ingewikkeldheid van een aangetroffen niet ge-update euthanasieverklaring in beeld, samen met de vragen die dat oproept. De effecten van de vermindering van de beschikbaarheid van verzorgenden en verpleegkundigen worden nadrukkelijk slechts aangestipt, evenals het opstappen van hoog management. Daardoor staat de moeder echt centraal in dit document humain, niet zijn pleidooi met Manifest richting de politiek. De auteur gaat dat apart in een derde publicatie belichten. Dit geïllustreerde boek is daardoor een openhartig, prachtig en waardig vervolg op zijn eerste boek.

Over Hugo Borst

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Vera de Kok

Hugo Borst (Rotterdam, 15 juni 1962) is een Nederlands schrijver, redacteur, radiopresentator, televisiepersoonlijkheid en voetbalcriticus.

Carrière

Borst rondde de mavo af en trad per 1 januari 1985 in dienst bij Voetbal International. Na ruim zes jaar vertrok hij samen met Leo Verheul naar Panorama, maar bleef actief in de voetbalwereld. Borst heeft nooit betaald voetbal gespeeld. Wel voetbalt hij inmiddels twaalf jaar bij de Rotterdamse zaalvoetbalvereniging Wakker in Alles (WIA4). Vanaf september 2010 zond de VPRO een zesdelige documentaire uit over het vriendenteam, getiteld WIA4.

Borst is (voetbal)columnist en stadschroniqueur van het Algemeen Dagblad. Hij heeft ook een wekelijkse rubriek op de website Unibet.com, waar hij tips geeft aan gokkers over wedstrijden in de eredivisie. Voor Esquire schrijft hij columns over seks, liefde en de misverstanden tu…Lees verder op Wikipedia