Boek
Nederlands

Nijntjes verjaardag : een klik-klak schuifboek

Dick Bruna (illustrator)
+1
Nijntjes verjaardag : een klik-klak schuifboek
×
Nijntjes verjaardag : een klik-klak schuifboek Nijntjes verjaardag : een klik-klak schuifboek

Nijntjes verjaardag : een klik-klak schuifboek

Dick Bruna (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Nijntje viert samen met al haar vriendjes haar verjaardag met een picknick en een kampvuur. Prentenboek met gekleurde 3D-computeranimaties gebaseerd op de televisieserie. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Jarig zijn
Titel
Nijntjes verjaardag : een klik-klak schuifboek
Illustrator
Dick Bruna
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Mercis Publishing, 2020
[6] p. : ill.
ISBN
9789056478445 (hardback)

Besprekingen

De bekende Nijn viert haar verjaardag met alle ingrediënten die daarbij horen: een mooie jurk, een versierde stoel, kleurige ballonnen, cadeautjes, lekkers en taart, en natuurlijk wordt er voor haar gezongen! En er zijn nog meer verrassingen, die tevoorschijn komen bij trekken aan de schuiven met royale handgrepen aan de rechterzijde van deze stevige, vierkante hardkartonnen uitgave met twee afgeronde hoekjes. De schuiven lopen soepel en geven een ratelend geluid, omschreven als een ‘klik-klak-geluid’. De karakteristieke illustraties van Dick Bruna, zwartomlijnd in sprekende egale kleuren worden begeleid door een eenvoudige, tweeregelige tekst. Opnieuw een variatie op de vele Nijntje-boeken*. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Over Dick Bruna

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dolph Kohnstamm

Hendrik Magdalenus (Dick) Bruna (Utrecht, 23 augustus 1927 – aldaar, 16 februari 2017) was een Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over nijntje.

Levensloop

Bruna werd geboren als oudste zoon van de uitgever Abs (A.W.) Bruna (1902-1996). Zijn roepnaam was aanvankelijk Henk. In zijn jeugd was hij wat gezet, daarom noemde zijn moeder hem Dikkie. In de Tweede Wereldoorlog zat het gezin enkele jaren ondergedoken in Loosdrecht, omdat de vader Arbeitseinsatz in Duitsland wilde voorkomen. Na de oorlog vervolgde Bruna zijn middelbareschoolopleiding maar daar stopte hij al snel mee. Het was de bedoeling dat hij in de voetsporen van zijn vader, grootvader en overgrootvader zou treden en uitgever zou worden. Om zich hierop voor te bereiden vertrok Bruna naar Londen en Parijs. In Parijs bezocht hij veelvuldig allerlei musea, wat hem ertoe aanzette om kunstena…Lees verder op Wikipedia