Boek
Nederlands

Daarom vind ik jou zo lief, papa

Bette Westera (auteur), Martijn Van der Linden (illustrator)
+1
Daarom vind ik jou zo lief, papa
×
Daarom vind ik jou zo lief, papa Daarom vind ik jou zo lief, papa

Daarom vind ik jou zo lief, papa

Bette Westera (auteur), Martijn Van der Linden (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Een kikker houdt van zijn vader om de enorme stapel broodjes pindakaas die hij smeert, en een olifantje omdat zijn vader hem hoog optilt als ze de ramen gaan wassen. Hardkartonnen, in hartvorm uitgesneden prentenboek met grappige, sfeervolle kleurenillustraties van jonge dieren en hun vaders. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Papa, Liefde
Titel
Daarom vind ik jou zo lief, papa
Auteur
Bette Westera
Illustrator
Martijn Van der Linden
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2020
[12] p. : ill.
ISBN
9789401466042 (hardback)

Besprekingen

Dit superstevige, hardkartonnen prentenboekje in hartvorm is een ode aan al net zo stevige vaderliefde. ‘om hoe je slaapt, om hoe je snurkt’, valt het kind met de deur in huis, om na elf bladzijden lof op de twaalfde te eindigen met ‘daarom vind ik jou zo lief’. Na allemaal zwarte grote schreefloze letters is alleen het laatste woordje rood afgedrukt. De teksten staan in de illustraties afgedrukt, en tekst en beeld van beide bekroonde kunstenaars zijn juist samen sterk. Van der Linden geeft vaderdieren de hoofdrol en beeldt er soms het jong bij af. Prachtig is bijvoorbeeld de kikker die een stapel boterhammen met pindakaas heeft gesmeerd om u tegen te zeggen, en de olifantenslurf van papa waaraan het kleintje wordt opgetild om de ramen te kunnen zemen. Met dit boekje kan het iedere dag vaderdag zijn. In dezelfde uitvoering verscheen tegelijkertijd 'Daarom vind ik jou zo lief, mama'*. Zeer geschikt als cadeauboekje. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Bette Westera

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Christoph Rieger

Bette Westera (Velp, 20 juni 1958) is een Nederlands kinderboekenschrijfster. Van 1991 tot en met 2003 woonde en werkte ze op het Franciscaans Milieuproject Stoutenburg.

Bette Westera debuteerde met de kinderbijbelserie Heb je wel gehoord, die ze samen met haar moeder van 1990 tot 1995 schreef. In 1999 verscheen haar eerste prentenboek, getiteld Wil je met me trouwen. Daarna volgde een groot aantal boeken voor kinderen in de basisschoolleeftijd: prentenboeken, boeken met gedichten, voorleesboeken en boeken om zelf te lezen. Bette Westera werkt samen met verschillende illustratoren, onder wie Sylvia Weve, Loes Riphagen, Philip Hopman, Thé Tjong-Khing, Sieb Posthuma, Barbara de Wolf en Harmen van Straaten.

Bekroningen

Het prentenboek Een opa om nooit te vergeten werd bekroond met een Vlag en Wimpel 2001, Golden Apple of Bratislava, Sankei Children’s Book Award en de Grand Prix for the Best Book. Het …Lees verder op Wikipedia

Suggesties