Boek
Nederlands

De dromendief

Bart Römer (auteur), Leon Römer (illustrator)
Nio heeft een favoriete droom, waarin hij met zijn opa spannende avonturen beleeft. Maar dan verschijnt een geheimzinnige figuur uit zijn droom ineens in de achtertuin. Nio ontdekt dat een dromendief actief is. Kan Nio hem stoppen? Met veel stripachtige tekeningen in kleur en in zwart-wit. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Dromen
Titel
De dromendief
Auteur
Bart Römer 1957-
Illustrator
Leon Römer
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, © 2020
102 p. : ill.
ISBN
9789020682533 (hardback)

Besprekingen

Nio is een fantasierijke jongen, die met zijn ouders en zijn konijn Neef Konijn in een oud huis aan de dijk woont. Hij heeft favoriete droom, waarin hij met zijn opa over de woeste golven vaart en spannende avonturen beleeft. Wanneer een vreemd, zwevend hoofd met een rood hoedje uit zijn droom in de werkelijkheid terechtkomt, wordt het echt spannend. In zijn strijd om de dromendief te stoppen, gaan fantasie en werkelijkheid steeds verder door elkaar heen lopen. Bart Römer, directeur van de Nederlandse Filmacademie en auteur van diverse (historische) jeugdromans, schreef de tekst en zijn zoon Leon Römer is verantwoordelijk voor de illustraties, overwegend in zwart-wit maar ook een katern in kleur. Het verhaal is dromerig, fantastisch, en zit vol verrassende plotwendingen. Leons stijl kenmerkt zicht door kawaiiachtige tekeningen en personages met grote ogen, ronde blosjes op de wangen en bijna overdreven gezichtsuitdrukkingen. De personages in het boek zijn daarom tegelijkertijd ietwat …Lees verder

Over Bart Römer

Bart Römer (Amsterdam, 20 augustus 1957) is een Nederlandse televisieproducent, toneelspeler, columnist en schrijver van hoorspelen en een kinderboek.

Römer is een zoon van de acteur Piet Römer (1928-2012) alsmede een broer van televisieproducent Paul Römer (1962), acteur Han Römer (1948) en acteur Peter Römer (1952). Hij speelde lange tijd toneel en schreef hoorspelen en columns. Tegenwoordig maakt en produceert hij televisieprogramma's. Hij was betrokken bij het bedenken van het concept dat later de televisieprogramma's Big Brother en De Gouden Kooi zou opleveren. Ook is hij docent bij verschillende mediaopleidingen. In april 2006 verscheen van hem het jeugdboek De Veenheks. Hij speelde ook in de series Medisch Centrum West en Spijkerhoek. Sinds september 2012 is hij directeur van de Nederlandse Film en Televisie Academie. Bart Römer is getrouwd, heeft twee kinderen en woont in Amsterdam.

Lees verder op Wikipedia