Boek
Nederlands

Liefde is een werkwoord : spelregels voor een relatie

+1
Liefde is een werkwoord : spelregels voor een relatie
×
Liefde is een werkwoord : spelregels voor een relatie Liefde is een werkwoord : spelregels voor een relatie

Liefde is een werkwoord : spelregels voor een relatie

Analyse van de thema's die in een relatie tot misverstanden en conflicten leiden en adviezen hoe deze op te lossen.
Titel
Liefde is een werkwoord : spelregels voor een relatie
Auteur
Alfons Vansteenwegen
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2009
241 p.
ISBN
9789020984521

Besprekingen

Deze hardcover is een prachtig vormgegeven boek. Alfons Vansteenwegen is psycholoog-psychotherapeut en heeft inmiddels diverse werken op zijn naam staan, waarvan Het kleine boek liefde bekroond werd.

In een overzichtelijke inhoudsopgave worden de elf hoofdonderwerpen gepresenteerd. Die gaan van 'samenleven met een partner' tot het 'samen opvoeden van de kinderen'. De auteur beklemtoont het belang van het opkomen voor jezelf in een relatie, maar besteedt ook aandacht aan het oplossen van conflicten, communicatie en het omgaan met gevoelens. Het werk is praktijkgericht met checklists en stappenplannen om eventuele problemen het hoofd te bieden. Het is in een heldere taal geschreven, dus goed te volgen en te begrijpen, maar soms wat onpersoonlijk door het veelvuldig gebruik van het woord 'men'. Bovendien worden sommige onderwerpen wat oppervlakkig behandeld, maar deze hardcover is dan ook niet bedoeld als studieboek voor de professionele praktijk. Neen, Liefde is een wer…Lees verder
Dit is al de 38ste druk van de bekende bestseller uit 1991, waarin de Vlaamse seksuoloog Alfons Vansteenwegen (KU Leuven) stilstaat bij de fundamenten van een liefdesrelatie. Sinds de 25ste, geheel herziene druk werd het boek niet meer aangepast. De auteur vertrekt vanuit de idee dat je aan een relatie kunt werken. In de elf thematische hoofdstukken die het boek telt, wordt dan ook veel aandacht besteedt aan onderwerpen als het samenleven met je partner, het opkomen voor jezelf, het communiceren met elkaar, de seksuele partnerrelatie, het oplossen van conflicten en het omgaan met gevoelens. Alle fasen in een relatie komen aan bod, van het huwelijk en het krijgen van kinderen tot de pensionering. Het resultaat is een vrij compleet en helder geschreven overzichtswerk, dat vooral gericht is op de praktijk - de uitgave bevat dan ook allerlei checklists en stappenplannen om eventuele problemen het hoofd te bieden. Sommige onderwerpen worden wat oppervlakkig behandeld, maar dit boek richt z…Lees verder

Over Alfons Vansteenwegen

Alfons Vansteenwegen (Leuven 6 juli 1941) is een Vlaams seksuoloog, en relatietherapeut. Hij werd vooral bekend door de publicatie van zijn bestseller "Liefde is een werkwoord", dat 45 herdrukken en tien vertalingen kende.

Carrière

Hij was verbonden aan het Instituut voor Familiale en Seksuologische Wetenschappen aan de KU Leuven als voorzitter. Met zijn vrouw Maureen Luyens leidde hij een therapie-centrum voor echtparen. Doctor in de Psychologie (PhD), MA Familiale en Seksuologische Wetenschappen, BA Filosofie,Certificaat van studies in de Theologie,Certificaat Specialisatie in de Psychotherapie. Onderzoeker in het domein van de psychotherapie voor relationele en seksuele problemen.Verantwoordelijke postgraduaat Opleiding in de echtpaar- gezins- en seksuele therapie en Postacademische Vorming Bemiddeling in familiezaken, KU Leuven.

Publicaties

Lees verder op Wikipedia