Zondag 12 november : 6e Matineeconcert Bib Arendonk met ‘Les Violons de Bruxelles’

LES VIOLINS DE BRUXELLES

Overal ter wereld wordt de muziek van Django Reinhardt geëerd, gekopieerd,vereeuwigd en nieuw leven ingeblazen en af en toe weleens verraden. Meestal is de vooropgestelde bezetting dezelfde als die van het legendarische Hot Club de France Quintet: een viool, een solo gitaar, één of twee ritmegitaren en een contrabas. Les Violons de Bruxelles keren deze bijna heilige formule ondersteboven. Hoewel de contrabas behouden blijft, wordt de rest grondig veranderd en bestaat het ensemble verder uit één enkele gitaar en ... drie violen. De aanwezigheid van deze violen zorgt ervoor dat het samenspel polyfonisch kan worden gekleurd maar ook dat de solist, zowel harmonisch als ritmisch, subtiel en aanstekelijk kan worden begeleid. Door het samenbrengen van deze drie violisten met sterk contrasterende persoonlijkheden,ontsluit zich een veelheid aan stijlen, emoties en swing. Een nieuwe en originele visie op het strijkensemble!

Zondag 12 november , aanvang 14.30u , zaal de Wamp, Deroissart 5 , 2370 Arendonk (bibliotheek)

Toegang :€10

Reservaties :