Zaal de Wamp, dinsdag 23 januari 2018 : Lezing ‘Sven consumeert’ door Sven Pichal

Sven Pichal was de voorbije jaren getuige van dat wat we allemaal doen: consumeren. Hij zag hoe varkens van in de stal tot op ons bord komen, trok naar het hart van de kledingindustrie in Bangladesh en was getuige van de ontwikkelingen in het groener worden van onze economie.
Massa’s ervaringen, die inzicht geven, maar ook nieuwe vragen oproepen. Met als belangrijkste: komt er een dag dat je je als consument niet meer laat misleiden?

Hoe machtig ben je als consument? Er zijn klanten en ombudsdiensten, consumentenprogramma’s, -wetgeving en -organisaties. Waarom laat je je dan toch soms nog in de luren leggen?

Sven Pichal was de voorbije jaren de bevoorrechte getuige van dat wat we allemaal doen: consumeren. Hij debatteerde met alle geledingen binnen bedrijven over hoe zij tegenover klanten staan en hij sprak met klanten over hoe zij zich soms bekocht voelen.

Sven Pichal (1979) werkt als journalist voor radio- en televisieprogramma’s. Bij Radio 1 maakte hij samen met Annemie Peeters het populaire consumentenen discussieprogramma Peeters & Pichal. In het najaar van 2014 verhuisde hij naar Radio 2 voor het consumentenprogramma De Inspecteur.

Dit is een lezing georganiseerd door de bib in samenwerking met Vormingplus en Baksoda.

Gelieve op voorhand uw komst te melden via 014/67.16.14 of bibliotheek@arendonk.be