Najaarsprogramma Bibliotheek Arendonk

VOORLEZEN IN DE BIB op zaterdagvoormiddag
.
Vanaf dit najaar organiseert de bib elke 14 dagen een voorleesmoment van 11 tot 11u30 tijdens de zaterdaguitlening. We starten op zaterdag 30 september. De volgende voorleessessies vinden dan plaats op 14 oktober (tijdens de Verwendag), 28 oktober, 25 november en 9 en 23 december. Bedoeld voor kinderen van 3e kleuterklas tot 3e leerjaar.
Vooraf uw komst melden is niet no

Zondag 12 november : 6e Matineeconcert met ‘Les Violons de Bruxelles’ aanvang 15.00u

Verschillende mensen vroegen ons wanneer de bib weer eens een matineeconcert organiseert. Blijkbaar wordt deze concertreeks waarbij we talent dat nog niet in Arendonk te horen was aan bod laten komen erg gesmaakt door de Arendonkse muziekliefhebber. Dit jaar hebben we  de  zeer getalenteerde gipsyjazzband rond de fenomenale blinde violist-zanger Tcha Limberger uitgenodigd met zijn band ‘Les violons de Bruxelles’ .  Dit wordt een uitzonderlijk mooi concert.
Zaal de Wamp, aanvang 15.00u – Toegang €10 te betalen aan de kassa. Kinderen jonger dan 12 gratis.
Graag vooraf uw komst melden hetzij telefonisch  014/67.16.14 hetzij per sms 0484616430 hetzij per email  bibliotheek@arendonk.be

----------------------------------
Zondag 19 november – Kunstendag voor kinderen –  doorlopend in de bibliotheek van 14 tot 17u.
Cultuurdienst en Bibliotheek doen opnieuw mee met de Kunstendag voor Kinderen. Kom kennismaken met kunst in allerlei soorten en maten.

Zaal de Wamp
-Binnenstebuiten Meneer Zee, een voorstelling voor 3 tot 6  jarigen, start 14u
-En toen zei de draak … Een vertelling door Sabine De Vos, van 6 tot 8 jaar, start 16u
Zaal de Vloed
Workshop door leerkrachten van de Academie – van 14u30 tot 16u30
Verder kunnen de kinderen doorlopend een drukatelier bezoeken, in het animatiehoekje van enkele kortfilms voor de kleintjes genieten, meedoen aan Knip & Klik (?) terwijl hun ouders in het leescafé van  een koffietje en krantje kunnen genieten.
Graag vooraf uw komst melden voor de voorstellingen en de workshop van de Academie.
----------------------------------
Maandag 4 tot  zondag 17 december    Be.Land – een interactieve expo met getuigenissen van vluchtelingen uit alle werelddelen.

In het kader van deze tentoonstelling worden enkele avondactiviteiten aangeboden door de bibliotheek en de cultuurdienst ism. Opvangcentrum Arendonk.
-Woensdag 6 december : “Een verhaal, een ontmoeting’  Een voorstelling in en rond de bib over vluchtverhalen, onder coaching van Geert Dehertefelt.  Zaal de Wamp, 19u30
-Donderdag 7 december – Workshop multicultureel koken in ‘Ontmoeting’
-Dinsdag 12 december – Rondleiding in het opvangcentrum 19u-21u
-Woensdag 13 december  - Filmvoorstelling ‘A Syrian Love Story in zaal de Wamp, 19u30 , een aangrijpende documentaire over een Syrische familie.
Alle activiteiten in het kader van Be. Land zijn gratis. Wel graag vooraf uw komst melden bij de cultuurdienst - Katrijn.van.gorp@arendonk.be  of bibliotheek@arendonk.be of 014/67.16.14
Woensdag 27 december ,  zaal de Wamp – 19u30 Vertellen met Fred Versonnen.

Na het succes van vorig jaar komt Fred Versonnen terug naar onze bib voor een  gezellige vertelavond.
Gelieve op voorhand uw komst te melden.

Reageren is niet mogelijk op dit bericht.